perjantai 22. maaliskuuta 2013

Vihdoin kunnon päivitys!

Olen näemmä siirtänyt vanhemmat kuvat muualle siivouskohtauksen saatuani, eli joudun etsimään ne uudelleen. Tässä tuli päivitysten välissä vanhan koneen hajoaminen ja uuden hankinta. Tässä nyt kuitenkin hiukan näitä kuvia edistymisestä.

Keittiö ja talliaulan pääty maalattu. Tuntui hyvältä idealta.. Kaikki puuttuvat laudat sahattu ja liimattu paikoilleen. Nurkkalaudat juuri kuivumassa.


Sitten "vahinkolaukaus" tilanteesta, jossa olin siirtänyt tallin paikkaa. Keittiö oli ennen siirtoa hyvässä järjestyksessä. Siirron jälkeen näytti juuri siltä, että koira oli tosiaan ollut yksinään keittiössä hieman askartelemassa.





Nurkkalaudat leikattu ja testiksi valo tallissa. Olen ajatellut asentaa kattoon lamput. Eli kun laittaa talliin katon paikoilleen ja johdon seinään niin tallissa on valot. Persoonallinen tunnelmavalo!


Hetken mielijohteesta päätin, että osittainmaalatut seinät eivät sittenkään näyttäneet hyviltä. Seinät piti käsitellä öljyllä. Joo! Loistoidea!
Tuumasta toimeen. Kaupasta sopivaa öljyä, öljyä seiniin ja totean, että maali hylkii öljyä. Yllättävää! No entäs jos hiukan koneella "kulutan" maalipintaa? Joo! Sen teen!
Lopputulos aivan loistava ennen öljyn levitystä.
Öljyä päälle ja.. No täähän näyttää siltä, että seinässä on käynyt mato. Äh! Ei ole hyvä vieläkään!


No mutta nyt mä sen keksin! Talleissahan on aina vanhat, kuluneet ja harmaat seinät! Sen mä teen!
Kaupasta harmaata vesiliukoista askartelumaalia, sekoitetaan hiukan veteen ja levitetään seinään.


Sanoisin, että omaan makuuni tämä alkaa lähennellä täydellisyyttä.

Pieni lisäys vielä oviaukkoon. Se kaipaa jotain.


Nyt lattia on oviaukon kohdalta kuluneen näköinen.


Hepat ovat tietysti välillä tylsyyksissään nakerrelleet karsinoiden nurkkia. Tietysti!


Myös satulateline sai vihdoin metalliset jalat.


Oven kannatin täytyy olla ehdottomasti jotain vahvempaa kuin puu. Valurautaa siis. Ja taas kaupan kautta jatkamaan askartelua.
Täytyy muuten mainita, että kannattimen ohut alareuna tuotti haastetta. Isosti! Pienenpienen peilin kanssa sitä sitten peilin kautta maalailin vähän pidemmänkin aikaa.


Nurkkalaudat, ovenpielet ja ikkunoiden sisäpinnat valkoisella mattapintaisella maalilla. Tie kävi taas kaupan kautta.


Tässä mennään siis nyt.


Kauppareissu Ikeaan tuotti tulokseksi ilmeisesti kaksi kappaletta aterintelineitä. Oletan. Ne pääsivät mukaan tulevaa ulkotilaa varten. Niistä tulee täydellisiä ulkokarsinoita. Toivon ainakin.


Ensin hieman laimentamatonta maalia pintaan ja päälle reilusti laimennettua. Olen tyytyväinen.


Tein myös tylsyyksissäni pienen loitsukirjan kaverin nukkikseen. Valitettavasti viimeinen kuva on hävinnyt jonnekkin. Kirjan pintaan tuli vielä kultakirjaimin teksti "Book Of Spells".



Näin projektia tässä muodossa katsottuani, huomasin, että tämä pikku näpertelyharrastus on äärimmäisen kallista. Seuraavaksi pitäisi tosiaan ostaa useampi metri ohutta askartelupuuta kattotuoleja varten.

1 kommentti:

  1. Hitsi että toi talli on hieno! Valmiista loitsukirjasta on kuva mun blogissa :)

    VastaaPoista